keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kentällä

Aika on mennyt hurjaa vauhtia. Viima on ollut meillä nyt melkein viisi viikkoa, ja vähitellen on sosiaalistamisvisiittien lisäksi aloitettu vähän muidenkin asioiden opettelua. Tällä hetkellä pääpaino on opetella leikkimään ja tekemään yhteistyötä erilaisissa paikoissa, erilaisten häiriöiden keskellä.

Siksipä Viima pääsi tänään mukaan Kassun treeneihin. Tarkoitus oli opetella kentän reunalla rauhoittumista, mutta mutta... kun se pikku keinu oli niin sopivasti kohdalla, niin pitihän sitä vähän kokeilla. Ja reippaasti Viima keinua paukuttelikin.

Lisäksi leikittiin hiukan kahden lelun leikkiä ja otettiin vähän paikalla istumisen alkeita. Istumisen kestoa olen nyt opettanut ihan lelun kanssa. Jos peppu nousee, niin lelu mene piiloon, ja kun taas istutaan, se tulee esiin. Tietyllä sanalla Viima saa sitten aloittaa leikin. Pieniä hetkiä, mutta jonkinlainen oivalluksen taso on tässäkin (ehkä) saavutettu.

Kyllä pieni hetki tuli rauhoittumistakin tehtyä. Juusto vei ainakin tällä kertaa voiton muista häiriöistä, mutta sellaista aavistuksenomaista zoomailua oli kentän suuntaan havaittavissa, että tilanne voi vielä muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti