sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Jälki ja jälki

Illat pimenevät jo niin aikaisin, että jälkitreenit ovat siirtyneet pitkälti viikonloppuihin. Eilen tein jäljen lähimetsään, ja liekö ollut harjoituksen puutetta vai mitä, mutta oltiin ihan hukassa. Ensin koira sähläsi, sitten remmi alkoi kiukuttelemaan kietoutumalla kaikkiin pikkurisuihin ja lopuksi itse vielä sekoilin ja luulin meidän olevan loppupalkalla vaikka ei vielä oltukaan. Pakko kuitenkin todeta, että treeni oli sinänsä hyvä: pohjan vaihdos, pitkä tauko ja namien nopea vähentäminen toivat esiin hyvin perusongelman, joka Viiman jäljestyksessä on. Vauhdin lisääntyessä tarkkuus kärsii, ja tämä on nyt vain huomioitava jatkossa.

Tänään piti sitten lähteä vähän paremmalla suunnitelmalla kokeilemaan, saadaanko edes jotain eilisistä ongelmista oiottua. Namitin jäljen huolella kunnon juustonpaloilla, annoin vanhentua lähes tunnin ja merkkasin alun ja lopun selkeästi. Jälki nousikin nyt heti hyvin ja suurimman osan aikaa jäljestys oli rauhallisempaa ja tarkempaa kuin eilen. Yhdessä kohdassa Viima ajoi edelleen selkeästi n. puoli metriä jäljen sivussa, ja yhdessä pienessä notkossa haju ilmeisesti oli jonkin verran levinnyt,joka aiheutti vähän pyörimistä. Mutta hyvin Viima ongelmat selvitti, ja reagoi myös kulmiin terävästi. Nyt pitää vain nöyrästi palata siis kunnolla helppoihin harjoituksiin ja työstää tuota tarkkuutta. Tärkein eli motivaatio on kuitenkin kunnossa, oli hauska huomata miten jo jälkiliinan esiinkaivaminen sai pennun innostumaan tulevasta tehtävästä.

Muuten ollaan treenattu tehostetusti tällä viikolla maahanmenoa ja lisätty seuraamiseen askelia. Maahanmeno alkaa jo sujua pelkästä sanallisesta vihjeestä. Seuraamisessa ollaan edetty todella hitaasti, nyt on ehkä neljä-viisi askelta meidän maksimi. Lisäksi treenilistalle on otettu pieniä häiriötreenejä sivullaistumiseen, joka on Viimalla jo perusvarma.

Ensimmäinen kulmahammaskin irtosi viikonloppuna, ja vaikuttaisi siltä, että poskihampaitakin on pudonnut. Koko ajan pitäisi jotain olla pureskelemassa, joten ikeniä taitaa kutittaa nyt kunnolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti