torstai 29. toukokuuta 2014

Täyskäännös

Kelien heitellessä helteestä vesisateeseen olen treenaillut lähinnä toko-juttuja. Niitä kun pystyy kivasti työstämään vaikka sisälläkin.
Tehotreenissä on ollut seuraaminen pitkissä pätkissä (meidän mittapuulla +10 m.) sekä täyskäännös vasempaan. Seuraamisessa palasin takaisin namipalkkaan, etenkin käännöksissä sain sillä paremmin Viiman hereillä, ja nopeammin palkattuakin. Nyt, kun Viima on vähän päässyt jyvälle, miten haluan sen käännöksessä toimivan, olen taas palannut leluun. Viimalle nami ja lelu tuntuvat aika samanarvoisilta palkoilta, mutta niillä on selvästi erilainen vaikutus Viimaan. Ihan kiva kun palkalla pystyy vähän pelailemaan ilman että koiran tekeminen kummallakaan huononisi.
Uutena juttuna ollaan otettu ruutua, ja se on kivaa. Kotiläksynä on lähestymiset eri suunnista lähettäen, ja eri etäisyydeltä. Lätkä saa vielä olla ruudussa ainakin hetken, lähtö ruutuun on vielä vähän epävarma. Lätkä on laitettu aika lähelle takareunaan, ja palkka pitäisi muistaa myös heittää mielummin ruudun taakse kuin eteen. 
Sitten olen tehnyt ohjatun alkeistreeniä kupeilla. Tällä hetkellä ajattelen, että en ota siihen erillisiä suuntakäskyjä vaan vain käsimerkit. Viimalle kuppiharjoitus oli vähän haastava, koirapieni ei ymmärtänyt syödä namia kupista vaan nouti kupposet. Joten siirrymme ehkä aika nopeasti kapuloihin.
Tunnariakin tehtiin pitkästä aikaa, ihan yhdellä kapulalla ruohikkoon piilotellen. Helpot nousee hyvin, mutta jos yhtään joutuu enempää etsimään, niin menee haahuiluksi. Pitänee nyt tehdä niin, että hihnalla estää megakierrokset, ettei tule siitä tapaa.

Kirsikkana kakussa kokeilin tänään maahanmenoa seuraamisen yhteydessä ensimmäistä kertaa, ja se toimi hienosti. Vähän hiomista, ja meillä olisi ehkä yksi valmis liike. Jotenkin tuntuu, että tämä meidän toko on ollut sellaista palasten palastelua, jossa lopullinen tavoite on välillä ollut aika epämääräinen. Siinä mielessä on motivoivaa, kun huomaa treenaamisen jopa johtavan johonkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti