torstai 3. heinäkuuta 2014

Pikku puuhaa

Nyt kun ei koko ajan sada, on Viiman kanssa päästy hyvin tekemään pikkutreenejä. Tällä viikolla on treenattu mm. paikallaoloa, jossa n. minuutti menee nyt ihan ok ilman välipalkkoja. Viima odottaa ihmeen hiljaa ja nätisti, vaikka Kassu vieruskaverina inisee ja vaihtelee asentoa.

Lisäksi on yritetty treenata seuruun kestoa. Se ei vaan nyt jotenkin tunnu hyvältä. Torstain tokotreeneissä Viima teki tietysti tosi hyvin töitä, mutta kotioloissa se ei minusta ole yhtä hyvin kuulolla.

Liikkeestä pysähtymisessä ei stoppi ole vielä tarpeeksi napakka, mutta käskyyn Viima kyllä reagoi jo kivasti. Kiertojen kautta ei ole nyt treenattu ollenkaan. Haluasin ensin olla varma, että käskyn merkitys on selvä, ennen kuin yhdistän siihen lisää vauhtia. Viima tuntuu jäävän aika helposti käsiapuihin kiinni, ja kierroissa olen auttanut sitä vielä paljon, mikä mielestäni heikensi stoppia seurauksenkin yhteydessä.

Kapulan pitäminen edessä ja eteen siirtyminen kapula suussa sen sijaan on edistynyt hyvin. Piti oikein välillä alkaa taas palkkaamaan sivuilletuloista, ettei ne ihan unohdu.

Tänään tein Viimalle vähän ajattelutreeniä. Laitoin namikippaan nameja ja lähettelin Viimaa syömään niitä kupille. Sitten olin vain laittavanani namia kuppiin ja asetuin niin, että kuppi jäi vähän sivummalle suunnilleen minun ja Viiman puoliväliin, Kutsuin Viiman sivulle. Yhden pitkän ja haikean katseen se loi kuppiin päin, ja tuli sitten vauhdilla sivulle. Palkkasin siitä, ja sitten vapautus kupille, johon heitin namin. On se vaan kiltti pieni koira.

Palkkattomuustreenejä on tehty hyvin pienesti, tyyliin yksi liike tai liikkeen osa, siirtymä, toisen liikkeen alku ja sitten palkka. Tämä on kyllä sujunut ihan hyvin, joten pitää taas vähän lisätä haastetta.

Meillä vaan kun tämä yhteiskäyttöinen harrastuskoira, niin pitää aina jotenkin miettiä, ettei tule liikaa kuormitusta koiralle. Viima on aloittanut nyt keppikoulun, ja siinä on ollut vähän hämmästeltävää, joten tarkoituksella olen yrittänyt toko-puolella ottaa vähän rennommin.

Viiman pujottelutreeniä:
http://www.youtube.com/watch?v=XgUSQDOHdOE&feature=em-upload_owner
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti