maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tokotreenejä

Viime aikoina on tullut treenattua enimmäkseen tokoa. Muutaman lyhyen jälkitreenin olen tehnyt niin, että palkka on tullut vain kepeiltä, mutta jotenkin Tokoilu on nyt motivoinut eniten. Jotain pientä tuleekin nykyään tehtyä joka päivä. Yksi parhaista hetkistä treenata on aamulenkin yhteydessä tuossa lähimetsässä. Pienellä mielikuvituksella siellä voi tehdä vaikka mitä. Käpytunnareita, stoppeja ja luoksetuloja puun kiertojen kautta, paikalla oloja kantoja hyväksi käyttäen jne.

Torstaitreeneissä pari viikkoa sitten tuli ilmi parikin juttua, joita ei vielä oikein hallita. Ensinnäkin edestä sivulle siirtyminen oli Viimasta ihan mahdotonta. Kyllä sillä yritystä oli, mutta se jäi kovin vajaaksi, ja itse en taaskaan tajunnut, että uutta juttua tehdessä pitäisi osata olla kannustava silloinkin, kun kaikki ei mene vielä ihan täydellisesti. Siitä tuli sitten pieni jumi, jota lähdettiin ratkomaan ihan tehtävää helpottamalla. Eli ensin sivulle piti tulla 10 sentin päästä, ja siitä vähitelle treeni treeniltä lisätttiin etäisyyttä ja kulmaa, kunnes päästiin alkuperäiseen asetelmaan. Samalla itse yritän keskittyä siihen, että en tee mitään pieniäkään apuja, joihin koira jäisi taas kiinni. Nopeasti tämä on lähtenyt korjaantumaan, vielä tosin pitäisi kokeilla, miten sama sujuu kovemmassa vireessa ja vauhtiin yhdistettynä. Huomisen aamulenkin aihe taitaa meillä olla selvillä.

Toinen vaikea juttu oli liikkeestä pysähtymisessä. Viimasta oli tosi vaikea seistä paikallaan, ja kun palasin takaisin sivulle, se heti istui, eikä odottanut käskyä. Eli nyt on aamu- ja iltaruuan saanut hetken seisoskeltuaan, olen myös hiukan lisäänyt häiriöitä odotteluun. Ruokakuppi targettina ei kyllä häiriöt paljoa hetkauta. Nyt kun paikallaan seisominen on parempaa, niin pitänee ryhtyä treenaamaan sitä asennossa pysymistä vaikka ohjaaja sivulla. Se on meillä ollut vaikeaa itse asiassa muissakin jäävissä liikkeissä. Saattaa jopa kuulua niihin asioihin, joita ei koskaan varsinaisesti ole treenattu, joten nyt on ehkä korkea aikakin tehdä asialle jotain.

Viiman kanssa on kyllä huippuhauska treenata, sillä ei huonoja päiviä olekaan. Ja samalla tulee Kassunkin kanssa tehtyä jotain pientä, niin pysyy tänään 8v. täyttävä setäkoirakin ainakin mieleltään virkeänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti