lauantai 16. marraskuuta 2013

Pentukurssilla

Viiman pentukurssi alkoi viime tiistaina. Vaikka suurin osa ensimmäisen kerran harjoituksista olikin meille tuttuja, tuntui tuo kurssi oikein hyvältä meille. Oma tavoitteeni olisi, että tulevaisuudessa Viima olisi koulutuskentillä suht välinpitämätön muita koiria ja ihmisiä kohtaan. Tilanne tällä hetkellä puolestaan on se, että Viima vähän väliä lyö korvat taakse, pepun alas ja sitten yritetään häntä vispaten syöksyä milloin kenenkin luokse. Silloin kun tehdään, niin Viima kyllä keskittyy, mutta sitä "mennään bussilla"-asennetta on vielä vähän työstettävä, ja siihen tuo kurssi tuntuu oikein hyvältä paikalta. Pentuja oli meidän lisäksi viisi, joten siinä tulee tehokasta häiriötreeniä, kun kaikki kuusi harjoittelevat yhtä aikaa.

Koti-tokossa on treenattu kaikenlaista. Vauhtinoudossa Viima alkoi hätäillä lelun pudottamisen kanssa, mutta se saatiin korjattua nopeasti kun aloin enemmän varioimaan lelun esiin oton kanssa. Seuraamisessa on kestoa pidennetty,mutta aika pienillä määrillä mennään vielä. Muutaman kerran on treenattu myös käännöksiä ja temmon vaihdoksia. Merkin alkeita (lelulla) on tehty muutama kerta. Myös kapulan pitotreenejä olen yrittänyt tehdä, mutta jotenkaan en pääse naksuttelemalla tässä nyt eteenpäin. Viima ottaa kyllä kapulan nykyään innokkaasti sekä kädestä että maasta, mutta sylkäisee sen nopeasti pois. Luultavasti lähden seuraavaksi kokeilemaan kapulan pitoa liikkeessä, jos sillä saisi tuota kuvioita vähän rikottua.

Tänään tehtiin pitkästä aikaa myös jälki. Tein sen metsään, palkkana pieniä makkaranpaloja epäsäännöllisin välein, mutta melko tiheästi edelleen. Jälki sai vanhentua yli tunnin. Hämärä ehti tulla ennen jäljen ajoa, joten oli pakko luottaa koiraan, nakin paloja ei metsän aluskasvillisuuden seasta enää juurikaan erottanut. Hyvin Viima jäljen ajoi, nuuskutus vain kuului. Vauhti oli nyt aavistuksen kovempi ja nakkeja jäi jonkin verran syömättä, mutta selvästi hommassa oli ajatus mukana. Kerran Viima vähän pyörähti, mutta korjasi itse tilanteen nopeasti. Toivottavasti vielä ehtisi metsän puolelle jälkiä tekemään lisääkin, selvästi erilainen pohja tuo jäljestämiseen myös Viimalle haastetta, ja sekin varmaan tuo tuota keskittymistä lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti