lauantai 3. toukokuuta 2014

Tokoa

Tokotreeneissä torstaina teemaksi muodostui keskittyminen. Ensin tehtiin jäävistä seisomista niin, että harjoiteltiin pelkästään liikkumatta seisomista. Etupalkalla saatiin pieni tassujen siirtely hyvin pois. Parin toiston jälkeen jätin etupalkan pois ja vain palkkasin namia eteenpäin heittämällä. Hyvin säilyi fokus edessä.

Sitten treenattiin kaukoja. Istu-maahan-vaihdossa Viima hassusti siirsi peppua aina taaksepäin muutaman sentin. Tämä saatiin pois kun palkka laitettiin ihan eteen juuri sellaiselle etäisyydelle, että sen sai jos syöksyi niiltä sijoiltaan maahan. Tätä pitää nyt kotona vahvistaa paljon, jotta väärä tapa saadaan pois mielestä. Istumaan nousut oli hyviä. Seiso-maahan meni muuten ok, mutta Viima on liikaa kiinni namikädessä. Tätä treenattiin niin, että namia laitettiin koiran molemmille puolille, ja kun koira teki liikkeen oikein (käsiavulla vielä), niin palkan saikin ottaa maasta. Vähän oli luopumisen kanssa alkuun ongelmia, mutta hyvin Viima tämänkin jutun hoksasi.

Loppuun tehtiin luoksetuloja suoralla palkalla, ja ne oli oikein vauhdikkaita.

Seuraamistakin ehdittiin vähän katsoa. Vasemmalle kääntyminen on nyt hyvään suuntaan menossa, kun vaan itse muistan antaa koiran tehdä työtä, enkä sorru turhiin apuihin. Oikealle kääntyminen meni niin ikään hyvin, vähän vielä täsmätreeniä ja sitten voikin nämä yhdistää seuraamiseen. Seuraamisessa muuten pää pysyi nyt hyvin paikallaan ja rytmi oli hyvä. Vähän kokeiltiin myös juoksua ja hidasta kävelyä, etenkin juoksuun tuntuikin löytyvän mukavan leppoisa tempo, jossa koiran oli helppo seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti